Werken en foto’s maken


Een heel nieuw moment in ons bestaan: we zijn ook aanspreekbaar op de naam Santacker! Als je die intikt op de browser, kom je ook op de Santackergaard uit..

Nog iets nieuws:
we hebben op de Santackergaard een werk app ingevoerd, om af te spreken wie wel of niet komt op de werkdagen, en wat verder interessant is voor de werkers, bijvoorbeeld de vorderingen van de werkzaamheden.. Bijna elke dinsdagmorgen en vrijdagmorgen is er wel iemand van ons aanwezig..
Daarnaast hebben we een Santackergaard foto app groep, waarin we foto’s van vogels of planten of mensen (met toestemming alleen!) kunnen delen. Daarvoor moet je je opgeven, via info@santackergaard.nl!

Het werk vordert goed, we zijn druk geweest met kant en klaar compost verrijden naar de compost hopen, er is druk gemaaid met de zeis en de bosmaaier, de paden en kruidentuin zijn weer toegankelijk.
Ook zijn we begonnen met de druiven op te binden. De ranken zijn al aardig stevig aan het worden en de planten zitten vol bloemen. We kunnen niet wachten op de dag waarop de druiven rijp zijn en geperst kunnen worden: 3 oktober..
Minder mooi is dat de slakken met dit weer ook in opkomst zijn. Mooie dikke naaktslakken, maar ook verzot op jonge plantjes: die gaan we dit jaar missen, net zoals de Dahlia’s!

Wil je meehelpen met de druiven opbinden, de Rogge oogsten of zelfs dorsen of gewoon genieten van de prachtige natuur, dan ben je welkom op de Santacker, op dinsdagmorgen of vrijdagmorgen, er is altijd wel iemand die je meer kan vertellen!