Nieuwsbericht 6, december 2018


De natuur verandert…

De natuur verandert nu wel heel snel, de bloemen die na de regen een tweede leven waren begonnen zijn verdwenen, de dahlia’s zijn uit de grond.

De Koninginnepage is een rups geworden (met een tussenstapje als eitje) en zal ergens aan een tak zich gaan verpoppen. Ik ben begonnen om overal venkel te zaaien, de waardplant. Want dat is toch wel de allermooiste vlinder!

We hebben de grond tussen de bomen bewerkt, gemaaid en de compost en mest van de kinderboerderij van Landerij de Park ondergewerkt. De meeste wortel onkruiden zijn eruit gehaald, en de grond op richels gelegd. De meeste tarwe, rogge en gerst komt al op (2 foto’s van Kirstenfotografeert).

En het resultaat: klaar voor de winter!

Op zo’n grote tuin of Voedselbos (!) gebeurt zoveel, dat je het haast niet kan bijhouden. Nu met het opruimen van de compost gebeurde het me dat ik een distelkroon wilde opruimen:  en wat zit er onder? Niets!

 

Verslag afgelopen 2 jaar

We hebben een verslag gemaakt van de afgelopen twee jaar, daar heb je wel even werk aan! kijk maar op onze website.

En wie daar het meest baat bij heeft? Ja, planten, dieren en bezoekers. Iemand die haar ogen uitkijkt bij al die rijkdom wilde dat steunen en geeft in ieder geval een paar bomen weg. Als u een heel goed idee hebt over een bepaald  soort boom die nog mist mag u het nu zeggen!

 

Werken in de winter?

Wil je dat? Het kan! Vrijdagmiddag 28 december om half twee gaan we bramen trekken. Overal bij de knotwilgen vooral komen ze op, en we willen ze wel een beetje de baas blijven…

Komt u ook? Laat het even weten, dan nemen we een kopje thee en wat lekkers mee!

Groet, Leo Starink