Livestream bijenkast


 

Opmerking, toegevoegd op 25 augustus!
Omdat de bijen in De Park naar hun winterverblijf verhuizen, heeft Omroep Gelderland de livestream van een bijenkast eind augustus (tijdelijk) gestaakt.

In het weekend van 21 en 22 april 2018 zijn wilde (of solitaire) bijen geteld in Nederland, uiteraard ook in de voedselbossen. Een half uurtje in je tuin of plantsoen wandelen en om je heen kijken: op de grond, in het oude hout of op de bloemen zoemen allerlei wilde bijen, honingbijen en wespen, naast natuurlijk de nodige vliegen.

Op de Landerij de Park is zondag middag extra aandacht aan de bijen gegeven op de “vier het voorjaar” dag. Bijzonder feestelijk is de livestream van de honingbijen op de bijenstal van Landerij de Park. Samen met de imkers van die bijenstal, met medewerking van Park Lingezegen, SOGN en de Santackergaard is daar een bijenvolk van binnenuit te bewonderen. Ook staat de Plexiglas kast klaar waar je de bijen aan het werk kunt zien, maar nu dus ook digitaal: Omroep Gelderland heeft de installatie verzorgd en veel mensen hebben geassisteerd bij de realisatie. Kijk ook op de site van omroep Gelderland Buitengewoon