Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Natuurwerkdag 2023: snoeien en knotten op de Santackergaard

3 november 2023 @ 10:00 13:00

Het gebied leren kennen, de overvloedig groeiende wilgen snoeien en trekken, het gebied bereikbaar houden!

De Santackergaard is één van de vijf voedselbossen in Park Lingezegen die op het grondgebied van de Overbetuwe liggen. Het is het kleinste  en ook het meest divers. We verbouwen rogge, hebben veel bloemen en drie rijen met Eldense Blauwe pruimenbomen. Geen wonder dat de bijen, honingbijen en solitaire bijen zich daar thuis voelen. Bovendien loopt er een klompenpad doorheen, het Perckse Pad.

In zo’n natuurgebiedje voelen ook de wilgen zich thuis. Bij de bijenstal (die gebouwd is op wilgenpalen) loopt dat uit de hand. Ze moeten gesnoeid en geknot worden. Wil je leren hoe je dat doet en meehelpen? Je bent welkom. Ook voor kinderen interessant!

Voorbij de bijenstal ligt ook een poeltje dat dichtgroeit met wilgen.  Omdat daar ook de solitaire bijen in de grond zitten, moeten we de grond open houden. De begroeiing van wilgen en berken trekken we eruit, zodat ook de orchideeën zich er thuis voelen!

Resultaat

Met het snoeien en knotten maken we de bijenstal weer zichtbaar, met het trekken van wilgjes en berkjes bij de paddenpoel houden we de omgeving vrij voor de solitaire bijen!

Natuurlijk gaan we ook het gebied even verkennen…

Schrijf je zelf in bij de organisatie van de Natuurwerkdag: -3 https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/wilgen-knotten /
Je vindt de locatie door het pad rechts van de 1ste Weteringsewal nr. 5 in Elst te volgen.